Kuchnia
Dzielnica
Typ lokalu
Nazwa
Lista najlepszych lokali
Nazwa lokalu Liczba punktów
U mnie czy u ciebie, Gwarna 3
(5.0)
Estella Ristorante, Szkolna 20
(3.5)
ALEXANDER, Ogrodowa 10
(3.5)
Estella, Garbary 41
(3.5)
Pizzeria Capri, Opolska 26
(3.5)
 
Pieczeń wołowa z warzywami
Składniki:
1,5 kg wołowego mięsa
3 marchewki
pietruszka
kawałek selera
2 cebule
garść fasoli szparagowej, może być z puszki
olej
łyżka masła
szklanka czerwonego wytrawnego wina, może być szklanka
bulionu z kostki
ziele angielskie
sól, pieprz

Przygotowanie:
Mięso mocno zbić, natrzeć solą, odstawić na 1,5 godziny.
Zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Jarzyny obrać, umyć,
pokroić w plastry. Na dnie żaroodpornego naczynia ułożyć
połowę warzyw, na nich mięso, przykryć reszta warzyw. Wlać
wino lub bulion, dodać przyprawy i masło. Piec w piekarniku
(pod przykryciem) w temperaturze 2000C, aż wołowina będzie
miękka. Wyjąć ostudzić, pokroić w plastry, ułożyć na
półmisku, obłożyć połowa warzyw. Resztę jarzyn przetrzeć
przez sito, połączyć z sosem, podgrzać i wlać do sosjerki.

Wszystkie przepisy znajdujące się w tym serwisie zostały nadesłane przez użytkowników sieci Internet.
e-Technology nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne negatywne skutki wynikłe z ich stosowania.